Adviseren

Wij noemen ons geen consultant, maar wij geven wel advies. Over schrijven, spreken, adverteren, opiniëren, publiceren, organiseren, kortom over allerlei spreekwerk en schrijfwerk. Ook ongevraagd.

Cursussen

Wat wilt u leren over spreken, schrijven en argumenteren, over kunst, poezie, werk en hoe daarover valt te filosoferen? Of u nu rapportages schrijft of adviezen, journalistieke of juridische stukken, uw teksten staan centraal. Ook bij de cursussen over gesprekken, presentaties, onderhandelingen en discussies gaan we met u aan het werk. Inzichten uit de argumentatietheorie, taalbeheersing en filosofie koppelen we aan datgene wat u schrijft en waarover u spreekt. Zo kunt u het geleerde direct toepassen.

Schrijfwerk

De tekst die u in uw hoofd hebt, maken wij. Niet door eindeloos rapporten uit te pluizen of door zinnen van u te schrappen, te verbeteren, te beledigen. Maar door het u even te laten vertellen, kritische vragen te stellen, voorbeelden te achterhalen. Die gesprekken werken we uit, de tekst leggen we u voor, veranderen we op grond van uw commentaar. Zo ontstaan journalistieke artikelen, essays, columns, nieuwsbrieven, interviews, memoires, webteksten.

Spreekwerk

U hebt het eerste en het laatste woord. Of u ons vraagt om te presenteren, te interviewen, een debat te modereren of een lezing te geven. Eerst voorbespreken en ons goed laten inpraten. Dan dragen wij eraan bij de aanwezigen te boeien tot het einde. Door een zaal gewiekst te bespelen, een onderwerp dwars aan te snijden, sprekers tot hun recht te laten komen, anderen beleefd het zwijgen op te leggen.

Organiseren van een symposium of happening

Inhoud, vorm, organisatie en uitvoering in één. Hebt u geen zin in dure organisatiebureaus en dito projectleiders maar wel in een prachtige happening op een locatie waar u later zeker terug wilt komen. Met verrassende sprekers, venijnige debatten, een moderator die het publiek aanmoedigt aan de discussie deel te nemen zonder de lijn van het gesprek uit het oog te verliezen. Met theatrale entr’actes, en muzikale intermezzo’s. Wij organiseren multimediaal, zoals het symposium 'Respect & Werk' met blogwedstrijd en een serie in Trouw in 2013: http://www.trouw.nl/tr/nl/12884/Respect-Werk/index.dhtml. En het eerste 'Zin in Werk-event' in 2013 met website als platform voor werklustigen van jong tot oud, van zzp'er tot HR-medewerker: http://www.zininwerk.info/.

Scroll naar beneden & klik op een boek