Ondergedoken als Anne Frank

Ondergedoken als Anne Frank is het kinderboek gebaseerd op Andere Achterhuizen. Het boek bevat de verhalen van vijftien mensen die hun onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefden. Het zijn hún verhalen die nu nog verteld kunnen worden, en vaak vertellen zij ze voor het eerst. De oorspronkelijke verhalen zijn herschreven en voorzien van illustraties. Ook is het taalgebruik aangepast en zijn lastige begrippen leerzaam uitgelegd zodat tieners de verhalen goed kunnen begrijpen.

"Een aangrijpende reeks portretrten van jonge mensen tijdens de donkerste periode van hun leven", Het Parool "Een mooi, goed doordacht en prachtig uitgevoerd project", Gooi- en eemlander "Een boekje waarvan je hoopt dat veel jongeren het zullen lezen opdat ook zij niet vergeten…", Reformatorisch Dagblad "Een prachtig aangrijpend boek dat het verdient om minstens ieder jaar in mei weer uit de kast gepakt te worden.", Leesgoed

In 2014 verscheen het verrijkte e-book waarin tekeningen en animatiedocumentaires op http://www.ondergedokenalsannefrank.nl met de tekst van het boek samen een nieuw werk werden: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3646996/2014/05/03/De-onderduik-was-als-een-zwart-gat.dhtml. Het boek werd binnen twee dagen meer dan 10.000 keer gedownload. Zie voor een voorbeeld van zo'n animatiedocumentaires: https://www.youtube.com/watch?v=HUja7z8R4YQ.

Scroll naar beneden & klik op een boek