Door het woord door het beeld (2015)

Volgens Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds, het allerbeste: https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/294030-het-allerbeste-volgens-birgit-donker.

Kunnen beelden lui zijn? Bestaat er vuil licht? Wat doen slijpschijven en conusvormen met glas? En kan een aap ons de weg wijzen door porselein? Luister wat Peter Henk Steenhuis vertelt over dit boek: https://vimeo.com/124408523.

Hij ondervroeg eenentwintig beeldend kunstenaars over de bronnen van hun werk. Door kunstenaars erover te laten vertellen, leren we hun werkelijkheid kennen en ‘de’ werkelijkheid anders zien. Tijdens het ontstaan van de reeks kwam filosoof René Gude in beeld. Hij associeerde door op de concepten die de kunstenaars aandroegen, zoals: wat maakt een beeld meditatief, wat is het verschil tussen het ‘Schone’ en het ‘Lekkere’, waarom is ware inspiratie niet ‘top-down’ maar ‘bottom-up’? In negen eigenzinnige beschouwingen rollen de filosoof en de journalist samen door de woorden en komen zij tot nieuwe inzichten. Filosofische beschouwingen op z’n Gudiaans.

Scroll naar beneden & klik op een boek